Anne Hospers ·

Op de koude donderdagavond van 31 januari leverde ik de toegangspas in van de financiële corporate waar ik negen maanden rondliep als co-lead van het innovatiecentrum. Ik hield me daar bezig met marketing/communicatie, partnerships en startup team coaching. 

Na een aantal maanden van die innovatieklus realiseerde ik dat mijn energie veel meer lag bij het uitbouwen van mijn eigen business en mij bezighouden met persoonlijke ontwikkeling. Dat is mijn purpose, ontdekte ik eigenlijk al tijdens mijn afstudeeropdracht, of misschien wel eerder. Maar ik maakte een paar uitstapjes om ervaring op te doen en enig financieel fundament op te bouwen. 

In oktober 2018 deelde ik met collega’s dat ik mijn contract zou laten aflopen begin 2019. En besloot ik opnieuw voor het ondernemerschap te gaan. Nu voelde ik er echt klaar voor! Geen interim-achtige klussen meer maar echt bouwen aan mijn purpose-driven business. 

Nu veertig dagen later, deel ik graag wat ik heb geleerd van mijn mini-sabbatical. Marine Parajumpers parajumpers Jas Dames Nederland Schoenen Kodiak 1qRX5

Waarom nam ik die? Ik had de financiële ruimte dus wilde ik uitgebreid reflecteren, de pauze knop in drukken en echt te voelen & ervaren wat mij volgende stap zou zijn. 

Zoals ik laatst ook zo mooi las: 

“Sabbaticals are no longer defined by the absence of work - in fact they are defined by the presence of it. Sabbaticals aren’t just another word for vacation. They’re the new word for an active pursuit of purpose.” — Remote Year 

Mijn lessen: 

Les 1 - De waarde van een eigen ritme bepalen
Ik heb weer ruimte om mijn eigen werkritme te bepalen en mijn eigen werkplek voorkeuren te omarmen. Ik ben gewoon geen negen tot vijf kantoormens. Mijn energieniveau is niet te vatten in dat standaardschema. Destijds als scholier, had ik dat ook al. Ik voel me dan benauwd en gevangen in andermans ritme. En als ik mij daaraan moet houden word ik letterlijk ziek. Omdat ik over mij eigen grenzen heenga. 

Heerlijk om nu soms vanaf huis te werken, vanaf mij kantoor in de binnenstad van Utrecht, in een koffietentje in Amsterdam of bij een co-workplek via Get Croissant (OneFit voor co-workplekken). Die afwisselen maar ook de flexibiliteit om soms bijv. op vrijdag niet te werken maar op zaterdag een inhaalslag te maken, dat past bij mij. 

Les 2 - Ruimte om talenten en drijfveren te herontdekken 
Mijn grootste plezier op werkgebied ligt bij het ontmoeten van nieuwe mensen en diepgaande gesprekken met ze voeren over het leven en lessen uit te wisselen. Dus na een paar weken realiseerde ik; ik wil betaald koffie drinken met mensen. Een soort Oprah, bedacht ik mij… Nieuw doel op het vizier. 

Les 3: Eindelijk tijd voor dat ene persoonlijke project
Ik heb nu de ruimte in mijn agenda om aan mijn podcast te werken. Iets wat ik al heel lang wilde. En in plaats van de investeren in apparatuur huur ik per uur een studio in de hoofdstad; ideaal! De podcast geeft mij enorm veel energie en hij is nog geen eens live voor de buitenwereld, moet je nagaan ;) Ik ben een illustrator & componiste aan het briefen, hoe leuk! Ben ik nog steeds bezig met communicatie & partnerships, waar ik goed in ben. 

Jacks Heren Goedkope Parajumpers In Uitverkoop Kleding De Sale nl U4UwEO

Les 4: Boeken lezen zichzelf niet, ook niet nu
Moncler Daim Blauw Moncler Jas Dames JasAl die boeken die op mij wachten om gelezen te worden… Anne, die lezen zichzelf niet. Dus ook al ben je ‘vrij’, moet ik daar toch tijd voor inplannen. Weer een illusie armen.

Les 5: Intuïtie weet de weg! 
En de allerbelangrijkste les: Het volgen van mijn intuïtie brengt mij heel veel moois en door daarop te vertrouwen en de ruimte te hebben om ernaar te luisteren voel ik de rust terugkeren en het geloof in mijzelf. 

 > Heb jij ooit een (mini-) sabbatical gehad? Wat leverde het je op? Deel het aub in de Comments! 

 Twijfel je nog? Ik kan mij niet voorstellen dat je daar ooit spijt van zult hebben ;) Go Do It! 

Anne Hospers (1993) is interviewer, marketeer & loopbaancoach. Na haar jeugd in Nieuw-Zeeland zet ze, op haar eigen manier, de reis voort die haar vader is gestart in de jaren negentig. De reis naar werkgeluk. 

 Anne is te volgen via www.instagram.com/campbluff , ook voor de Podcast updates. Blauw Moncler Jas Dames Jas Moncler Daim

Anne Hospers ·

Anne Hospers
Superdry Double Jacket Jackets Dark amp; Coats Grey Zip Tweed Fuji r57qrw
2015-09-23

Wat een gekkenhuis heb ik meegemaakt de afgelopen weken: afgestudeerd; een nieuwe functie; een eigen bedrijf en een nieuwe kamer. Tijdens mijn afstuderen maakte ik mij veel zorgen om het vinden van boeiend betaald werk en door middel van de 30 Cups of Tea- The Job Hunt Project, heb ik die zorgen snel zien verdwijnen.

In mijn vorige blog, beschrijf ik hoe ik bezig was om binnen mijn branche de baanzoektocht te hacken. Hieronder zal ik toelichten wat daar precies uit voort is gekomen. Ik had mijzelf dertig dagen gegeven om een betaalde baan te vinden, binnen de Marketing en Communicatie branche. Met enkel sollicitatiebrieven schrijven wist ik dat ik dat niet zou redden. Dus bedacht ik dat ik in mijn nieuwe stad Rotterdam, met dertig verschillende Marketing en Communicatie professionals thee wilde drinken. Ik zou ze die dertig professionals interviewen over hun carrière en het vinden van leuk werk, om ook lotgenoten te inspireren. Als die professionals geen passend werk voor mij hadden konden zij mij doorverwijzen naar iemand binnen hun netwerk.

Ik heb geen dertig professionals nodig gehad om mijn doel te behalen. Ik heb uiteindelijk zes gesprekken gevoerd. Ik werk nu op freelance basis samen met drie van de zes professionals waarmee ik thee heb gedronken. Wat zo leuk is, is dat die verschillende kleine klussen gebaseerd zijn op wat ik graag doe en ook deed tijdens mij 30 dagen project: interviewen en fotograferen.

Daarnaast ben ik werkzaam als Junior Communicatie Adviseur bij een leuk Rotterdams Communicatie- en PR-bureau. Voordat mijn 30-Day Job Hunt Challenge officieel afliep op 1 september, had ik alles op de rit. Iets wat ik eigenlijk nooit had verwacht. Daarnaast heb ik nog een hele waslijst met contacten die ik mee heb gekregen van die zes professionals die ik heb geïnterviewd. De komende maanden zal langzamerhand die mensen gaan interviewen maar dan binnen een ander kader.

Een tijdje terug las ik het boek ‘De Grootsheid van het al- een hedendaagse odysee van Raoul de Jong. Het boek gaat over zijn wandel/fietstocht van Rotterdam naar Marseille waar zijn moeder woont, een prachtig boek over leven, de dood en bijzondere ontmoetingen. In januari van dit jaar heb ik hem ook geïnterviewd voor een kunstacademieproject. Hij gaf aan dat het werk dat hij voor zichzelf had gecreëerd uit liefde voor het proces, onwijs waardevol was geweest achteraf om de juiste betaalde opdrachten aan te trekken. Recentelijk vertelde iemand iets soortgelijks, creëer het werk wat je het liefst zou willen maken desnoods voor een nepopdrachtgever. Je trekt het werk aan dat je tentoonstelt, maak daar gebruik van!

Anne Hospers (22) is dit collegejaar student af. Ze rondde eind augustus haar opleiding Media, Informatie en Communicatie af. Ze blogt voor SAX over lifestyle, carrières, haar inspiratie en persoonlijke ontwikkeling. Anne is te vinden op campbluff.com, waar ze werkt om een platform en community te creëren om jonge creatieven te helpen om hun ondernemersdromen te realiseren.

Windstopper Groen Jassen North Heren Online Goede In 3 1 Prijs Face 1qYwSU

Anne Hospers · Hardshell Cosmic The Blue Arrano S62m5921 Men For North Face Jacket TqqtPZw

Anne Hospers
2015-08-26

Eind volgende week moet ik mijn scriptie verdedigen, als ik het dan haal, ben ik student af. Gek idee, is dat! Ik ben sinds begin augustus begonnen aan de zoektocht naar een baan, want de rekeningen gaan zichzelf niet betalen. En spaargeld... dat is er niet. Aan de bak dus!

Tijdens mijn afstuderen heb ik weleens gekeken naar passende vacatures op vacaturebanken maar die waren lastig te vinden. De toffe banen worden vaak niet geadverteerd op de grote vacaturesites en als je toch een leuk vacature vindt, komt je brief op de stapel met minstens vijftig andere brieven. Ik heb geen wiskundeknobbel maar de kans om dan als starter die functie te krijgen is niet heel groot.

Eind juli, tijdens één van mijn Tech-Free Sundays, kwam ik op het idee, wat inmiddels uit is gegroeid tot de 30 Cups of Tea- The Job Hunt Project. Een missie om binnen dertig dagen met dertig verschillende Marketing en Communicatie professionals thee te drinken om op die manier makkelijker aan een baan te komen. Elke professional kan mij doorverwijzen naar iemand uit hun netwerk als het blijkt dat zij momenteel geen passende functie voor mij hebben. Dit project past bij mijn ambitie om campagnes en concepten uit te werken voor klanten.

Ik hou van interviewen en fotograferen, dus zodoende plaats ik na afloop van elk gesprek een blog op mijn site. Ik wil andere werkzoekenden inspireren om hun aanpak te herzien en de tips en ervaringen die de professionals hebben doorgeven aan mijn lezers.

Vanwege de vakantieperiode, mijn reis naar Rome tussendoor, en de tijd die het kost om een goede blog te creëren ben ik bij Tea Cup 6. Desalniettemin, heb ik veel interessante gesprekken gevoerd en ben ik in contact gebracht met potentiële werkgevers. Professionals zijn onder de indruk van mijn project en mijn LinkedIn views gingen omhoog met 450%. Tijdens de gesprekken die ik heb met uiteenlopende professionals, stel ik de vragen, de rollen zijn omgekeerd en ik laat met mijn project meteen zien wat ik in mijn mars heb.

Ik daag je uit om jouw eigen baanzoektocht zo in te richten dat je echt gebruik maakt van deze tijd en je middelen efficiënt inzet. Waar kan jij mee opvallen en tegelijkertijd je sterke kanten mee laten zien? Als je een dergelijk project begint tag #campbluff, en wordt onderdeel van mijn community van jonge creatieve ondernemers met lef.

Anne Hospers (22) is dit collegejaar student af. Ze rond eind augustus haar opleiding Media, Informatie en Communicatie af. Ze blogt voor SAX over haar baanzoektocht. Anne is te vinden op campbluff.comBlauw Moncler Jas Jas Dames Daim Moncler, waar ze werkt om een platform en community te creëren om jonge creatieven te helpen om hun ondernemersdromen te realiseren.

Bever Dames Gatekeeper Face The Jas North I4q6xXwvx

Anne Hospers ·

Anne Hospers
2015-07-08

There’s a very important lesson I’ve learnt this year and I want to share it with you. The lesson can be introduced in one sentence “If we wait until we’re ready, we’ll be waiting for the rest of our lives.” – Lemony Snicket.

Zwart Dons Rood The 2 Face North Nuptse Jas wxAfq0HpZ

I was once nicknamed ‘Quote Girl’, by a classmate from the Arts Academy because I like to collect Pinterest wisdom and share those little titbits when the situation calls for it. Now, that I am finishing up my final year at Saxion, I can really understand Snicket’s advice. Growing up in a performance-orientated society, I have the urge to constantly better myself and try things that make me uncomfortable. But I often think a lot about doing something without actually doing it. As if tomorrow, I will feel more up to it; but this is rarely ever the case.

During both my exchange minor assignments at the Arts Academy in Rotterdam as well as during my independent graduation project, a lot of uncertainty was involved and nearly everything was new. I became hesitant to make and to write; teachers noticed this. At the end of the day, our ability will only increase when we give things a go, this is when we close the gap between where we are and where we want to be.

At the Arts Academy especially, I was surrounded by people who had been making art for three years and I was just getting started. I felt like a real beginner among young professionals. I was very hesitant to get the ball rolling. In the end I did make something, it was no-where near as good as what others had made. But I was closing my gap, between where I wanted to be and where I was. Taking little steps forward instead of standing still, because I didn’t want to be waiting for the rest of my life, this was as ready as I was ever going to be. I was on my way.

Below is a link to a beautifully designed video on the topic of things no-body tells beginners; it contains a very strong message about THE GAP by Ira Glass.Jas Jas Moncler Daim Moncler Blauw Dames

Anne Hospers doet een vrije afstudeeropdracht op het gebied van creative entrepreneurship in Rotterdam (waar ze is blijven plakken na haar minor). Zij is laatstejaars aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie. 

Daim Moncler Dames Moncler Jas Blauw Jas

Anne Hospers ·

Anne Hospers
2015-05-21

Vaak heb ik het advies gekregen om te zorgen dat ik de juiste mensen ken, om later aan een goede baan te komen. Tijdens mijn Honours Programma werden we zelfs beoordeeld op ons netwerkvermogen. Toen ik vorig jaar maart, een aantal dagen ziek op bed lag, besloot ik om een LinkedIn profiel aan te maken. Een aantal weken terug wierpen die acties hun eerste vruchten af.

Vorig jaar december, kwam ik terug op station Rotterdam op een vrijdagmiddag, maar tot mijn schrik stond mijn geleende fiets er niet meer. De andere fietsen die in dat rijtje stonden, waren ook weg. Ik liep richting de ondergrondse fietsenstalling om te vragen of zij wisten waarom mijn fiets weg was. Wat bleek: mijn fiets was niet legaal geparkeerd. Ik mocht helemaal naar Rotterdam Noord, naar het fietsdepot om hem op te halen.

Het fietsdepot was 25 minuten met de metro vanaf mijn huis en dan nog eens een kwartier lopen vanaf het station. Ik moest snel zijn want om 17.00 uur zou het depot dicht gaan. Eenmaal aangekomen, liep niet alles op rolletjes: drie medewerkers achter één computer en dergelijke taferelen. Toen mijn fiets en ik eenmaal herenigt waren, vroeg een vriendelijk en stijlvol Aziatisch meisje wie er mee fietste naar het centrum. Zij legde uit dat het verboden was om met de fiets de metro in te gaan tijdens de spits. We fietsten het lange stuk samen terug naar het centrum tussen dure huizen en mooie parken.

Zij had een Communicatie-opleiding gedaan in Rotterdam en de master New Media & Digital Culture in Utrecht. Zij vertelde over haar ervaringen in Scandinavië en over haar buitenlandse ouders. Ik vertelde haar over mijn au-pair-dagen in Parijs en mijn jeugd in Nieuw-Zeeland. We hadden een duidelijke klik.

We wisselden contactgegevens uit, eenmaal gearriveerd in het centrum. Een maand terug stuurde zij mij een mail dat zij aan kon raden dat ik sprak met een oud-studiegenootje van haar, die zij ook had ge-cc’d. Het bedrijf waar dat meisje voor werkte zocht een starter en het Aziatisch meisje kon mijn toffe ondernemende instelling aanraden. Zij had gezien op LinkedIn dat ik op zoek was naar een startersbaan vanaf begin juli.

Military Light Jacket Rookie Khaki Superdry wF7xXq55

Ik had gisteren een leuk sollicitatiegesprek in Leiden maar werd helaas vanochtend gebeld dat ik niet werd uitgenodigd voor een tweede gesprek omdat de andere kandidaten meer ervaring hadden. Als ik nog een keer iets van waarde kwijtraak, misschien leidt dat wel tot een baan.

Anne Hospers doet een vrije afstudeeropdracht op het gebied van creative entrepreneurship in Rotterdam (waar ze is blijven plakken na haar minor). Zij is laatstejaars aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie. 

Bruine Dames Maat Enkellaarzen 37 In Voor rXaUxqErw ·

Anne Hospers
Jas The Junior North Bever Snowquest Face 6WwWvSBqCp2015-04-24

Het begon op de kunstacademie in Rotterdam waar ik een externe minor volgde. We mochten een zelfgekozen onderwerp onderzoeken op basis van het thema You Are What You Consume. Als onderdeel van ons onderzoek bracht onze projectgroep vervolgens tweeënhalve dag zonder computer, mobiel en televisie door. Had onze informatieconsumptie impact op ons welzijn?

Ik voelde mij heerlijk die dagen, eindelijk rust. Ik kreeg veel voor elkaar en was niet om de twintig seconden afgeleid. Zonder Google Maps sprak ik weer eens een vreemde voor de route en waren de gesprekken op het terras diepgaander. Toch was ’s avonds terug fietsen van het station minder prettig. Maar als er echt wat gebeurt, kan je snel genoeg je mobiel pakken?

Toen we alles weer aan konden doen na het Cold Turkey experiment, had ik heel weinig gemist. Dan realiseer je, wat voegt het eigenlijk toe om eerst door je feed te scrollen ’s ochtends totdat je aankomt bij wat je gisteravond al hebt gezien. Verreikt het echt je leven? Die groepsappjes had ik ook wel kunnen missen.

Ik weet niet meer hoe het precies is gelopen, maar sinds een maand heb ik samen met een nieuwe Amerikaanse vriendin elke zondag Tech-Free Sunday. We hadden beide behoefte aan een dag voor onszelf, om op te laden. Zo’n dag moet je wel goed voorbereiden. Je moet namelijk wel zorgen dat je je belangrijke online taken af hebt gemaakt de dag ervoor. Anders wordt het een nare zondag die in het teken staat van schuldgevoel. Zaterdag moet je opschrijven hoe laat bepaalde bedrijven open zijn. Met je zwemspullen buiten gesloten deuren staan omdat het zwembad maar een uurtje open is op zondag, is niet handig.

Vorige week zaterdag stond ik bij de voordeur van die Amerikaanse vriendin. Ik had mijn mobiel niet meegenomen want enkele uren later zou het toch Tech-Free Sunday zijn. Voor mijn gevoel- ik kon het niet nakijken- stond ik twintig minuten buiten. Ik werd gek, ik had de bel bijna gesloopt met mijn bonuskaart want ik hoorde hem namelijk geen geluid maken. Uiteindelijk kwam ze de deur open doen omdat ik à la Romeo en Julia kleine steentjes tegen haar kamerraam aangooide. Ze was in slaap gevallen en haar deurbel was stuk. Een telefoontje was makkelijker geweest maar steentjes gooien als communicatiemiddel, wie maakt dat nog mee?


Anne Hospers doet een vrije afstudeeropdracht op het gebied van creative entrepreneurship in Rotterdam (waar ze is blijven plakken na haar minor). Zij is laatstejaars aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie. 

amp; Coats Men Jackets Superdry For Mens R0UawqH
Black Superdry Winterjas Zalando nl Chinook 8CwqECx6